On tärkeää, että ei jää yksin, kun kohtaa vaikeuksia tai joutuu tilanteeseen jossa ei saa tarvitsemaansa tukea perheelleen.

Yhdistyksemme kerää tietoa eri järjestöistä ja tahoista, joista voi hakea apua. Listaamme niitä tähän ja meille voi ehdottaa muitakin tahoja joista on saanut omassa tilanteessaan apua.


 Neuvontapuhelimia

  • Omaishoitajat liiton neuvontapuhelin —>

Liiton valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia.Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Puhelun hinta on lankaverkosta 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min ja matkapuhelinverkosta 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min.

  • Invalidiliiton puhelinneuvonta —>

Antavat neuvoja vammaisten henkilöiden palveluista ja miten edetä hakemusten tekemisessä. Antavat myös oikeudellista neuvontaa saman puhelinnumeron kautta tiistaisin ja torstaisin kello 13–17 numerossa 0200 1234. Puhelun hinta normaalin paikallispuhelun verran tai oman teleoperaattorin hinnoittelun mukaan.

  • ADHD-liiton puhelinneuvonta —>

Puheluihin vastaavat liiton työntekijät ja neuvot keskittyvät tutkimuksiin ja hoitoon hakeutumisesta. Puhelinneuvonta-aika on maanantaisin klo 9–11 ja 12–14, ti–to klo 9–11 ja puhelinneuvonnan numero on 040 541 7696.

  • Autismi- ja Aspergerliiton palveluneuvonta —>

Autismi- ja Aspergerliitossa palveluneuvontaa antavat liiton järjestösuunnittelijat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluneuvontaan voi olla yhteydessä ma-to klo 12–15 puhelimitse 050 467 3130 tai sähköpostitse palveluneuvonta@autismiliitto.fi.

  • Leijonaluuri —>

    Leijonaemojen vertaistukea tarjoava puhelinneuvonta, joka tarjoaa vertaistukea puhelimitse erityislasten vanhemmille yli lasten diagnoosirajojen. Leijonaluuri voi tarjota tukea vanhemmille, joilla ei lapsen sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollista osallistua vertaistoimintaan tai lähialueella ei ole vertaistukea tarjolla. Puhelinpäivystys keskiviikkoisin klo 10 -14.

    Puhelinnumero 045 869 8335


Vertaistukiryhmiä

Lasten omaishoitajat ry:n oma toiminta

Monesti paras tieto tulee omalta vertaiseltaan, siltä joka on kokenut samaa kuin juuri Sinä ja perheesi. Vertainen tietää minkälaisia vuoria Sinulla on ylitettävänäsi. Yhdistyksemme järjestää, toistaiseksi ainoastaan Helsingissä, Purnausta ja pullaa- tapaamisia. Tapaamisissa purnataan, etsitään vastauksia ja syödään nimensä mukaisesti pullaa. Olet tervetullut mukaan toimintaan. Seuraavat tapaamiset on 10.5. klo 18 Oodissa, työhuoneessa nr.3 (toisessa kerroksessa), sekä klo 17.00 Hotelli Alavus66, Alavuudella.

Leijonaemojen vertaistukiryhmät

“Leijonaemojen vertaistukiryhmät ovat avoimia kaikille erityislasten vanhemmille eikä Leijonaemot ry:n jäsenyyttä edellytetä. Ryhmät kokoontuvat kuukausittain. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta. Lastenhoito pyritään järjestämään tarvittaessa ryhmän ajaksi ja se on varattava ennakkoon. Ryhmien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset vertaiset eli erityislasten vanhemmat.” Tästä lisää tietoa ryhmistä.


KV57 Ensituki- toiminta

“Kun perheeseen on syntymässä tai syntyy lapsi, jolla on vaikea sairaus, kehitysvamma tai vauva tarvitsee muuta erityishoitoa, tarjotaan perheelle tukea uudessa tilanteessa. Ensitukiryhmäistunnon eli ETRIn tavoitteena on tukea perhettä siinä tilanteessa, kun lapsen erityisyys todetaan - raskauden aikana, synnytyksen jälkeen tai myöhemmin. “ Klikkaa tästä saadaksesi tietää lisää.


Leijonaemojen Leijonapartio

“Leijonapartio tukee vammaisten ja pitkäaikaissairaiden lasten perheitä järjestämällä kriisitilanteessa olevalle perheelle apua. Leijonapartiolta voivat apua pyytää kaikki erityislapsiperheet, etusijalla ovat Leijonaemot ry:n jäsenperheet. Kyse on lyhytaikaisesta tuesta ennen kuin yhteiskunnan palvelut saadaan perheen tueksi.” Linkki yhteydenottopyyntöön täällä.


Konkreettista apua

Hope ry

“Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.” Lisää tietoa Hope ry:n toiminnasta sekä linkki yhteydenottopyyntöön täältä.

Hope 2018.jpg

Lahjakortteja lasten omaishoitajille

Yhdistyksemme sai olla osallisena hyvän tekemiseen, kun nimettömänä pysyttelevä hyväntekijä lahjoitti kauttamme eteenpäin kymmeniä lahjakortteja lasten omaishoitajille.

Hope - Yhdessä & Yhteisesti pääkaupunkiseutu auttoi jakamaan lahjakortit oikeisiin osoitteisiin ja niillä sai ilahdettua monta lapsen omaishoitajaa.