Yhdistyksemme haluaa lisätä yhteiskunnallisella tasolla tietoisuutta lasten omaishoitajuudesta ja siihen liittyvistä erityispiirteistä yhteiskunnan eri tasoilla ja sen rakenteissa.

Tarjoamme mielellämme asiantuntemustamme omaishoitajuuteen liittyviin asioihin ja meiltä on useasti pyydetty yhdistyksenä kommentteja tiettyihin aihepiireihin liittyen. Hallituksemme jäsenistä ja heidän perheidensä tilanteista on myös tehty henkilökohtaisia artikkeleita, koska monesti isomman yleisön on helpompi lukea itselleen vieraampaa aihetta henkilökohtaisen tarinan kautta.

Toimittaja, ota meihin yhteyttä täältä.

Olemme koostaneet tälle sivulle yhdistykseemme liittyviä eri medioiden tekemiä artikkeleita ja juttuja, joihin on haastateltu joko suoraan yhdistystämme tai jotakuta hallituksemme jäsentä. Niiden aiheet liittyvät lapsen omaishoitajuuteen, erityiseen vanhemmuuteen, erilaisiin oppijoihin sekä haasteisiin joita näiden asioiden keskellä elävät perheet kohtaavat jatkuvasti.


“– Äitinä ja erityislasten vanhempana olen erityisen huolestunut tästä tilanteesta ja omien lasten tulevaisuudesta. Jos lapseni eivät saa tarpeeksi tukea, minkälaiset mahdollisuudet heillä on isommiksi kasvettuaan toimia ja elää tässä yhteiskunnassa täysvaltaisina kansalaisina, Carmen Villman sanoo.” Ylen uutiset tekivät artikkelin kilpailutusten vaikutuksista, lue koko artikkeli täältä.


  • “Gadd valittiin ensi vuodeksi Lasten omaishoitajat ry:n puheenjohtajaksi. Hän toivoo, että omaishoitajien hankalaan tilanteeseen tulisi muutos.” Iltalehti teki jutun Erja Gaddista ja hänen tyttärensä tilanteesta, koko jutun luet täältä.


  • “Kelan kilpailutukset ovat jälleen joutuneet arvostelun kohteeksi. Esimerkiksi Lasten Omaishoitajat ry on ilmaissut huolensa vaikeavammaisten lasten fysioterapiasta, jota ei kilpailutusten vuoksi pian harjoitakaan ehkä tuttu terapeutti” Ylen uutinen Kelan kilpailutuksista, koko jutun luet täältä.  • “Karita Miettinen uskalsi pitää kiinni urahaaveistaan Elmon cp-vammasta huolimatta. Hän ajaa erityislapsen vanhemmille parempia mahdollisuuksia yhdistää työ ja perhe.” Hallituksemme jäsen Karita Miettinen antoi Helsingin sanomille tarinansa työn ja omaishoitajuuden yhteensovittamisesta. Koko artikkelin luet täältä.

– Oli itkun ja ilon sekainen hetki, kun lääkäri tuli kertomaan, että tulokset eivät olleet sitä, mitä me odotimme. Tuntuu, että miten se on mahdollista, kun ei lääketiede osaa sitä selittää, Erja Hyvönen sanoo.

Erityisesti yhdistyksessä huolettaa tuleva sote-uudistus ja lasten omaishoitajien kohtelu uudistuksen jälkeen. Yhdistyksen puheenjohtaja Carmen Villmanin mukaan pelkona on, että säästöjä tavoiteltaessa omaishoidon kriteerit määritellään huonoimman kautta.

  • Omaishoitajat liitto, Lähellä-lehti 1/2018, artikkeli Lasten omaishoitajat ry:n perustamisesta. Koko jutun löydät täältä.


Lasten omaishoitajat ry:n mukaan lasten omaishoitajia ei tunnisteta tarpeeksi yhteiskunnan eri tasoilla.

–  Yleisesti luotetaan siihen, että vanhemmat hoitavat kyllä lapsensa joka tapauksessa – oli hoitoisuutta miten paljon tahansa, toteaa Lasten omaishoitajat ry:n puheenjohtaja Carmen Villman.

”Lapselleni on myönnetty lyhennetty kouluviikko koulusta johtuvan kuormituksen vuoksi, ja kunta edesauttaa täten osaltaan tokaluokkalaiseni varhaisessa vaiheessa alkavaa syrjäytymistä verrattuna ikätovereihinsa. Koulupolku EI ole yhdenvertainen kaikille koululaisille, ja tukea EI ole lapsille riittävästi.”Erityislapsen äiti Carmen Villman

  • Yhdistyksemme perustajajäsen Sini Svanberg tutustui lapsensa Noelin kanssa 19.9.2018 Uuteen Lasten Sairaalaan. Ylen Areenan tarinan näet tästä linkistä.